SagaMaaret - Pala kauneutta Lapin luonnosta

SagaMaaret Ky valmistaa design koruja ja sisustustuotteita poronsarvesta.

Tuotteet suunnitellaan ja tuotetaan käsin Torniossa. Jokainen tuote on uniikki ja valmistettu kauniista luonnon muokkaamista meteriaaleista.

Tuotteita löydät mahtavilta jälleenmyyjiltä ympäri Suomen ja messu -tapahtumissa voit tavata minut.

Designerina toimii Saga Partanen. 

”Olen Saga Lapista. Olen kasvanut käsitöiden parissa ja intohimoni poronsarviin tuleekin perheeni kautta. Nautin kun saamme perheeni kanssa luoda yhdessä jotain ihanaa.

Ensimmäinen tuotteemme oli poronsarvikranssi, jonka nimesimme Saamenkielen mukaan Niehku, joka tarkoittaa haavetta. Siitä meidän haaveet sitten alkoikin tuotteiden luomiseen. Perustin kauan olleesta harrastuksesta ja intohimostamme yrityksen vuonna 2017.

Perheeni apu ja tuki on minulle korvaamatonta. Nautin kun saan itse suunnitella ja luoda jotain uutta. Haluan tuoda modernilla otteella poronsarvituotteet tähän päivään. Luonnon materiaalit kiehtovat minua ja tekevät tuotteistani uniikkeja ja kauniita.

Kaikilla on nyt mahdollisuus saada pala kauneutta Lapin luonnosta itselleen.”

Ideointi

Lappi ja sen kaunis luonto. Sieltä saan inspiraationi.

Metsät, järvet, tunturit ja taivaalla näkyvät taijanomaiset revontulet... Jokin siinä vain kiehtoo minua.

On mahtavaa kun pystyy hyödyntämään luonnonmateriaaleja ja valmistaa niistä jotain kaunista ja uniikkia.

Uskomaton Saamen kielikin on päässyt osaksi tuotteitani. Kaikilla tuotteillani on yksinkertaiset nimet suomeksi mutta saameksi käännettynä ne on todella kauniit.

Tyyliä Lapin luonnosta valmistaa SagaMaaret!

Materiaaleista

Päämateriaalina käytän luonnosta tulevaa poronsarvea. Poronsarvet tulevat Kemijärveläiseltä poromieheltä. Porot uusivat sarvensa joka vuosi, joten poroja ei mitenkään satuteta tuotteiden takia.

Poronsarvi materiaalina jaksaa päivä päivältä yllättää minua sävyillään ja muodoillaan. Se siinä varmaan kiehtookin minua, kun kahta samanlaista sarvea ei ole.

Käytän myös muita ihania luonnon materiaaleja kuten suomalaista koivuvaneria sekä kierrätettyä poronnahkaa. Uutena materiaalina on voimaannuttavat kivihelmet!